ΙΔΕΕΣ για νηπιαγωγούς

καλοκαιρινή γιορτή

Η πιο  «περιπετειώδης»   ιδέα  για καλοκαιρινή γιορτή είναι να δούμε κατά πόσο και πώς μπορούμε να υλοποιήσουμε τις προτάσεις των ίδιων των μαθητών μας. Τα παιδιά σ` αυτή την ηλικία έχουν απίθανες ιδέες για το τι είναι μια σχολική καλοκαιρινή γιορτή: τι θα περιλαμβάνει, πού θα γίνει, ποιοι θα είναι οι καλεσμένοι, ποια κεράσματα θα προσφερθούν….

Για όσους προτιμούν κάτι πιο σίγουρο, εύκολο  και δοκιμασμένο έχουμε να προτείνουμε μερικά παιχνίδια στην αυλή ή και μέσα στην τάξη. Μπορείτε να τα παίξετε μόνο με τα παιδιά ή αν θέλετε να συμπεριλάβετε και τους γονείς. Δεν υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό και χαλαρωτικό από το να παίζουν μικροί και μεγάλοι χωρίς θεατές-κριτές!!!!  Αυτό άλλωστε το αξίζετε όλοι, γονείς – εκπαιδευτικοί και παιδιά μετά από μια γεμάτη σχολική χρονιά…

Πολλά παιχνίδια μπορείτε να βρείτε εδώ http://users.sch.gr/grfilip/games/

Και τέλος, γιατί να μη δοκιμάσετε να δραματοποιήσετε μια – δυο από τις τόσες ιστορίες που φτιάξατε μαζί με τα παιδιά στη διάρκεια της χρονιάς;  Δεν χρειάζονται μεγάλα σκηνικά, που τελικά καταλήγουν στα σκουπίδια, ούτε ποιήματα που πρέπει να μαθευτούν στο σπίτι, ούτε ατέλειωτες πρόβες που κουράζουν τα παιδιά και δημιουργούν άγχος στους εκπαιδευτικούς…  Και αν προσθέσετε και λίγη μουσική και χορό, όλα θα είναι τέλεια. Καλή επιτυχία!

About these ads

Ιουνίου 2, 2010 - Posted by | σχολικές γιορτές

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 79 other followers

Αρέσει σε %d bloggers: